top of page
mashina hedar.jpg
Офсетов печат

Популярната технология на офсетовия печат позволява така наречния "пълноцветен печат". С тази технология в цветното пространство CMYK се постига пълна фотореалистичност на изображението. Цветовете, които все пак не могат да се постигнат в CMYK пространството се допълват от т.н. допълнителни цветове по популярната скала Pantone. 

Офсетовият печат е най-добрия и предпочитан метод за тиражиране на печатни материали, включващи висококачествен илюстративен материал, текстова картина и допълнителни следпечатни процеси в сравнително голям тираж и постигане на добра цена. Съвременните офсетови машини и предпечатната технология за тях правят крайния резултат напълно предвидим.

Технологията все пак е свързана с експонацията на офсетови пласини и предварителни пробни отпечатъци, които въпреки днешните супермодерни машини, са неизбежни. Това прави офсетовия печат по-съп, а от тук и неудачен за печат на единични бройки и къси тиражи. 

Хартията която използваме за печат е в диапазона от 70g/m2  до 350g/m2. С различни промазки и качества за голям диапазон предназначения.

Правилният избор на хартии е от голямо значение за крайният резултат и себестойността на продукта. Форматът на печатното произведение в повечето случаи е производен от стандартните формати хартии и картони, намиращи се на пазара у нас. Най-популярният формат е 70/100 (100/70).
Разбира се има и продукти, чиято изработка не е рентабилна от стандартния формат. Тези продукти изискват формати несъществуващи в складовете на търговците, което налага първоначално нестандартно форматиране от ролна хартия.

Скай принт печата с листови офсетови машини Heidelberg.

Форматът на нашите печатни машини е съобразен със стандартния формата на хартиите.

Максималният краен формат с технологичните полета е 70х50см. (през машината могат да минават хартии до 74/52см.

Минималния формат който можем да печатаме 35/29 см с включени технологични полета.

Запитване за технологичните възможности и формати на хартиите, грамажи, тиражи и калкулации може да направете тук.

Designnnn.png
bottom of page